Autor: Anna Sõõrd, Tabasalu Tibutare lasteaia liikumisõpetaja


Aprillikuu viimasel nädalal kohtusid koolieelikud Tabasalus, et katsuda rammu teatevõistlustel ning köieveos. Korvpalliplatsile kogunesid lapsed valla kuuest lasteaiast. Kokku oli osavõtjaid ligi 80 ja kohtuti teist korda

Vaatamata tuulisele ilmale särasid laste silmad ja õhetasid põsed. Päike ja tuul aitasid rõõmsale meeleolule kenasti kaasa. Üheskoos on alati tore suhelda, sportida-võistelda ja leida uusi sõpru. Sellises suures seltskonnas koos olles tuleb arvestada üksteisega ja olla tähelepanelik ning teha meeskonnatööd. Kõiki neid oskusi lihvisidki tulevased  koolijütsid. Ootame me ju kõik, et kooliminev laps on terve ja tubli ning aktiivne. Õues sportides hoiamegi oma lapsed terved ning tugevad.

Sportlik päev algas soojendusvõimlemisega, kus eeskuju näitasid  Tallinna Ülikooli Pedagoogilise Seminari üliõpilased. Ühiselt tõsteti suures ringis pöidlad püsti  ning tantsiti lisaks lõbusat Soome seltskonnatantsu. Lihased soojaks võimeldud ja tantsitud asuti  sportima. Järgnevad teatevõistlused olid meeskondlikud ning nõudsid osavõtjatelt ennekõike osavust,  kiirust ja taiplikust –  kõik väga vajalikud omadused koolilapsele.

Viie erineva võistluse ja võistkonnaliikmete hea koostöö tulemusena läks Harku valla teatevõistluste võitja rändkarikas Pangapealse Lasteaeda, teiseks tuli Tabasalu lasteaed Tibutare ja kolmandaks tasavägises võitluses Alasniidu lasteaed.

Köieveo võitjate rändkarika viisid koju Tabasalu Teelahkme lasteaia poisid, teiseks tuli Alasniidu Lasteaed ja kolmandaks Pangapealse Lasteaed.

Võistlused olid toredad ja väsitavad. Lastele pakkus võistlemine palju erinevaid elamusi: elevust, rõõmu, rahulolu, omandati võistluskogemusi, tunti kaotuskibedust, nauditi võidurõõmu ja leiti naaberlasteaedadest  uusi sõpru.

Sportlik päev lõppes põneva loosimisega. Õnnelikke omanikke ootasid Zelluloosi batuudikeskuse päevapiletid, Tabasalu Spordikompleksi kinkekaardid, Harku valla helkurid ja võtmehoidjad ning „Tere Piima“ värviraamatud. Iga laps sai midagi, lisaks läks veel igasse lasteaeda suur kommituutu kulutatud energia taastamiseks ning tänukiri võistlustel osalemise eest.

Aitäh kohtunikele, kõikidele lastele, õpetajatele ja sõpradele, kes meiega koos sportliku päeva veetsid.

Reedel, 3.mail kohtume osade võistlejatega juba üle-eestilisel spordipäeval Audentese Spordikeskuses. Pöidlad pihku ja omadele kaasa elama!