Autorid: Pärnu Lasteaed Mai vanemõpetaja Maiu Põldoja ja õpetaja- metoodik Kristel Arro


Igast väikesest poisist kasvab ükskord suur ja tugev mees. Kui alati on eesõigus tüdrukutel, siis nädal aega Pärnu Lasteaias Mai said poisid selle eesõiguse endale.


Iga-aastane poistenädal oli pühendatud kevadel kooliminevatele 6- 7 aastastele poistele, kuid tegevusi jätkus ka lasteaia teiste vanuserühmade poistele. Nädal algas lemmikmänguasja kaasavõtmise ja tutvustamisega. Kaasavõetud leludest valmis tõeliselt uhke näitus „Minu lemmikmänguasi“, mis oli saalis kõigile vaatamiseks üles seatud terveks järgnevaks nädalaks.

aEelnädalal katsusid poisid omavanustega rammu topispalli kandmises, köie- ja vägikaika veos, noolte täpsusviskes, kiiruse peale 6- osalise pusle kokkupanemises, takistusraja läbimises.

Kuna poistele meeldib väga liikuda oli õue planeeritud orienteerumismäng. Ootamatult maha sadanud paks lumi lõi silmaravirühmade poistele ekstreemse olukorra, kus autojuhieksam anti talvistes oludes: autodega kihutati jäärajal veel suverehvidega. Lume alt tuli leida ka tähed, mis kanti orienteerumiskaardile ja leitud tähtedest sai kokku moodustada sõna. Kui olid tähed õigesti ritta seatud, moodustus neist sõna POISS. Kavas oli veel „Aarete jaht“, mille iga rühmaõpetaja lahendas isemoodi. Põhimõte oli, et rühma tüdrukud peidavad „aarded“ mänguväljakule ja poisid peavad need üles leidma. Nii said poisid ühes rühmas ülesandeks kaevata üllatusmuna topsidesse peidetud aarded välja liivakastist, teises aga pidid hõbepaberisse peidetud üllatuse leidma otsingusõnu üleval, all, keskel, paremal- vasakul, ees, taga juhendeid kuulates maapinnalt põõsa alt, puu otsast või kännu tagant. Nooremate rühmade lapsed valmistasid lisaks autojuhieksamile oma rühmaväljakule looduslikest vahenditest suure rühmanumbri.

Tänu 8. rühma lapsevanemale said kõik lasteaia 5- 7 aastased lapsed ise oma kätega valmisdetailidest ehitada auto ja see oma soovile vastavalt viltpliiatsitega tuunida. Meisterduspäeva valisid rühmad ise.

Traditsiooniks on Pärnu Lasteaed Mail külastada Poistenädalal Pärnumaa Kutsehariduskeskust ja Sõudebaasi. Tutvumine neis tehtava tööga jättis paljudele poistele kustumatu mälestuse. Eriti meeldisid autoremondi töökoda, puidu- ja metalli töökoda, pottseppade töökoda, Sõudebaasis ergomeetril sõudmine. Pikalt ja elavalt vestlesid poisid omavahel ja seletasid õhtul õhinal vanematele seal nähtust.

Poistenädal lõppes suure ja uhke karnavaliga: „ Mina, kui lemmikkangelane.“

Selleks puhuks olid nii mõnedki valmistunud tõsiselt. Kõik poisid olid kostümeeritud. Igaüks sai oma tegelaskuju tutvustada. Mõni laps oli pähe õppinud teemakohase luuletuse kaaslastele ettekandmiseks. Lõpuks toimus videodisko, mida suurelt ekraanilt näitas liikumisõpetaja.

Finaaliks oli ühine suur tordisöömine!

Poiss on olla vahva, poiss on olla hea leidsid kõik üheskoos. Vaata ka pilte:

[robo-gallery id=”347″]